بازاریابی اپلیکیشن، همچنان یک روش نوین بازاریابی محسوب میشود و شاید هنوز مدیران خیلی از شرکتها و سازمانها، ارزشها و امتیازات فراوان این نوع بازاریابی را درک نکرده باشند.
این حوزه از بازاریابی فقط مختص توسعهدهندگانی که در ساخت اپلیکیشن و درآمدزایی از آن فعالیت دارند، نیست. بلکه برای تمام شرکتهای تولیدی یا خدماتی که قصد معرفی محصولات و خدمات خود را دارند و میخواهند مشتریان موقت و دائمی بیشتری را برای کسبوکار خود جذب کنند، کاربرد فراوانی دارد.
با وجود اینکه هنوز خیلی از شرکتها و سازمانها حتی یک اپلیکیشن هم برای معرفی تجارت خود ندارند، ولی طبق پیشبینیهای انجامشده، در ۵ تا ۱۰ سال آینده به جایی خواهیم رسید که داشتن یک اپلیکیشن، همانند داشتن وبسایت، امری ضروری و عادی خواهد بود؛ همانطور که تا ۱۰-۱۵ سال گذشته داشتن یک سایت برای یک شرکت معتبر(یا حتی یک شرکت کوچک و معمولی) ضرورت چندانی نداشت. ولی در حال حاضر میتوان گفت که نداشتن وبسایت یعنی، شکست در تجارت.
اگر از جنبهی دیگری بخواهیم با دید مقایسهای به این موضوع نگاه کنیم، با توجه به اینکه حجم عظیمی از جستجوها در اینترنت صورت میگیرد، کسی که کسبوکاری را راهاندازی کرده ولی سایت یا بلاگی در اینترنت برای آن کسبوکار ایجاد نکرده است، عملاً سهمی در این بازار پررونق نخواهد داشت.
همین شرایط تا چند سال آینده برای بازار اپلیکیشن نیز وجود خواهد داشت؛ زیرا که تعداد کاربران استفادهکننده از اپلیکیشنها و همچنین دستگاههای اپلیکیشنی روزبهروز و با سرعت بالا در حال افزایش هستند و این مسئله بازار را به سمتی سوق میدهد که داشتن لااقل یک اپلیکیشن برای هر شرکت یا سازمانی که بخواهد برند خود را به معرض نمایش درآورد و از رقبای خود عقب نماند، الزامی خواهد بود.
ایجاد زودهنگام اپلیکیشن چه امتیازاتی دارد؟
۱ – اولین و شاید بزرگترین امتیازی که یک شرکت از تولید و عرضه زودهنگام اپلیکیشن نصیبش میشود، این است که چندین پله از رقبای خود پیش میافتد و رتبهی خود را با سرعت ارتقا میبخشد.
شما به عنوان یک مدیر در دنیای امروز، هرچه وارد بازارهای متنوعتری بشوید، سریعتر و راحتتر میتوانید روبهجلو حرکت کنید و مشتریان بازار خود را از کانالهای متنوعتری جذب کنید؛ هرچند خود بازار اپلیکیشن نیز به شاخههای مختلفی تقسیم میشود که در این مطلب به جزئیات آن نمیپردازیم.
درحالحاضر مشاهده میکنیم که مدیرانی که شرکتشان را در حاشیهی امنی قرار دادهاند و دست به نوآوری و ارتقای بازاریابی خود نزده و سعی در وفق دادن کسبوکارشان با روشهای مدرن و بهروز ندشتهاند، بهراحتی از دور رقابت در بازار کنار رفتهاند.
۲ – شما بهصورت بالقوه، صدها، هزاران یا میلیونها(بسته به نوع و بزرگی کسبوکارتان) مشتری دارید، بسیاری از این افراد توسط اپلیکیشنی که ساختهاید و در اختیارشان قرار دادهاید، برند شما را میشناسند. اگر این اپلیکیشن، از ظاهر و کارایی مناسبی برخوردار باشد، قطعاً در ارزش برند شما تأثیر بسیار مثبتی خواهد گذاشت و شاید از صرف هزینههای اضافی برای بازاریابی کاراتر باشد.
۳ – یکی دیگر از امتیازاتی که بهکارگیری اپلیکیشن دارد، این است که مخاطبان بهطور دائم با اپ شما درگیر هستند و همیشه جلوی چشمشان است. درواقع با این کار توانستهاید به زندگی روزمره آنها رسوخ کنید. همچنین شما مجبورید دائما اپلیکیشنتان را بهروز کنید تا کاربران، رغبت بیشتری برای استفاده از اپلیکیشنتان داشته باشند. این بهروزرسانیهای مکرر باعث میشود که بتوانید دائماً با مخاطبان و کاربران(مشتریان بالقوه) در ارتباط باشید و محصولات و خدمات خود را بدون صرف هزینهای به آنها معرفی کنید.
۴ – امروزه دیگر کمتر کسی را میتوان دید که از موبایلها یا دستگاههای هوشمند استفاده نکند، یا حداقل اینکه با آنها سروکاری نداشته باشد. هرچند در بعضی از کشورهای در حال توسعه، درصد این افراد بیشتر است.
در کشور ما درصد زیادی از این افراد را، کودکان و افراد مسن تشکیل دادهاند، یعنی افرادی که(به احتمال زیاد) نمیتوانند مشتریان بالقوهی شما باشند. شما در بازاریابی اپلیکیشن با افرادی سروکار دارید که میتوانند در آینده از مشتریانتان باشند و در نتیجه شما با طراحی اپلیکیشن خودتان، دقیقاً مشتریان هدفتان را نشانهگیری میکنید.
پس داشتن یک اپلیکیشن در تجارت و کسبوکار، شما را بهروز کرده، ارتباطتان را با مشتریان بالفعل و بالقوه افزایش میدهد، شما را در جایگاه مناسبی نسبت به رقبا قرار میدهد و کمک میکند تا بهراحتی و با حداقل هزینه برندتان را ارتقا دهید.