ایجاد برند تجاری یکی از مهمترین ارکانی است که در کسبوکارها از اهمیت ویژهای برخوردار است و مردم را به سمت خود جذب میکند. توجه داشته باشید که از ابتدای کار، برندی حرفهای برای کسبوکار خود خلق کنید. شرکتهایی که برندهای خود را با مرور زمان تغییر میدهند از دیدگاه مردم کسبوکاری نامتعادل و غیرحرفهای دارند و به سختی میتوان نظر مردم را به سمت این نوع شرکتها جلب کرد. به این دلیل است که انتخاب نام تجاری اهمیت بسیار زیادی داشته و بهعنوان موضوعی خاص باید به آن نگاه کرد. شاید این موضوع برای بسیاری از مدیران چندان نگرانکننده به نظر نرسد اما به دقت بسیار بالا و توجه به کلیه جنبههای نوع محصول یا خدمات شما نیاز دارد. نام تجاری شما به همراه لوگوی آن، باید بیانگر خدمات یا کالاهایی باشد که شما در اختیار مردم قرار میدهید.
اگر تمایل به شکوفایی کسبوکار خود و افزایش سوددهی آن دارید، ورود به دنیای مجازی (اینترنت) یک امر ضروری است. باید دقت کنید که نام تجاری شما در اینترنت غریبه نباشد، یعنی کاربران اینترنتی به آسانی بتوانند هر نوع اطلاعاتی که در مورد شرکت مایل هستند به دست آورند، با کمترین زمان ممکن به آن دسترسی داشته باشند. اگر تمایل دارید از اینترنت بهعنوان مسیری برای پیشرفت کسبوکار خود بهره بگیرید، یک وب سایت قانونی را برای بارگذاری اطلاعات شرکت خود راهاندازی و نام تجاری انتخاب کنید که خیلی راحت توسط عموم مردم به خاطر سپرده شود و واژه پیچیده یا بیمفهومی نباشد.
ورود به شبکههای اجتماعی میتواند یکی از راههای تبلیغاتی شما در فضای مجازی باشد. باید توجه کنید که هیچ صفحهای با نام مورد نظر شما در آن وجود نداشته باشد. این امر باعث دسترسی آسانتر افراد به صفحه و اطلاعات شما میشود. مسئله دیگری که بد نیست در نظر داشته باشید آدرس ایمیل کار شماست که باید بسیار شبیه و نزدیک به نام تجاریتان باشد.
سادگی کلمات و تلفظ برند شما باعث میشود که بسیار بهتر دهان به دهان پخش شود و هر چه تعداد کلمات استفاده شده در آن کمتر باشد، به خاطر سپردن آن نیز سادهتر خواهد بود. گاهی اوقات کلمات آن طور که نوشته میشوند، خوانده نمیشوند و افراد برای جستوجوی آن شرکت در اینترنت دچار مشکل میشوند. اگر میخواهید که مطمئن شوید که مردم میتوانند برند شما را به خوبی به خاطر بسپارند، یادتان باشد که سادگی بهترین راهکار است.
نامهای تجاری متفاوت میتوانند در برقراری ارتباط با مشتریان موثر باشند؛ اینکه نام تجاری خود را خیلی توصیفی و رک و راست انتخاب کنید، کنجکاوی لازم برای حفظ اشتیاق در مخاطب را از بین خواهد برد. قبل از اینکه چند نمونه برند برای کسبوکار خود انتخاب کنید، بهتر است تحقیقی درمورد نامهای تجاری که رقیبان شما انتخاب کردهاند، داشته باشید. شباهتهای بین برندهای مختلف را مشخص و سعی کنید نام انتخابی شما شبیه به آنها نباشد. بیشتر کارشناسان در حوزه بازاریابی معتقد هستند وقتی مشتری تمایل دارد از میان چند برند در یک زمینه یکی را انتخاب کند، برندی را که شبیه به بقیه نیست در اولویت قرار میدهد.
نام و علامت تجاری کاملا با هم در ارتباط هستند. اگر میخواهید برند فوقالعادهای برای کسبوکار خود داشته باشید، مطمئن شوید مردم بتوانند نام تجاری شما را با علامت تجاریتان مرتبط ببینند. بهعنوان مثال برند «اپل» را در نظر بگیرید که لوگویی بسیار مستقیم و مشخص از شکل یک سیب دارد. این باعث میشود مردم بتوانند خیلی راحت آن برند را به خاطر بسپارند. مشتریان به جای اینکه فقط به حافظه زبانی خود تکیه کنند، میتوانند از حافظه بصری خود استفاده کرده و تصویر آن برند را در ذهن ذخیره کنند.
برای کسبوکار خود باید نامی را در نظر داشته باشید که آزادی بیشتری برای ساخت لوگو به شما میدهد. معمولا لوگوهای تصویری بسیار قویتر از لوگوهای کلمهای هستند، به همین دلیل بهتر است به نام تجاری فکر کنید که سمبل شیء یا چیزی باشد. مثلا لوگو تصویری «اپل» را با لوگو کلمهای «مایکروسافت» مقایسه کنید. مطمئنا شما هم بر این عقیده هستید که به خاطر سپردن برند اول به منابع شناختی کمتری نیاز دارد تا برند دوم.
همانگونه که کسبوکارها برای فروش محصولات خود از رویکردهای متفاوتی استفاده میکنند تا از رقیبان خود متمایز باشند برند تجاری نیز باید متفاوت بودن را در ذات خود داشته باشد. همچنین میتوانید از آن برای منعکس کردن قدرت کسبوکارتان یا نشان دادن نوع خدمات و محصولاتی که ارائه میکنید استفاده کنید. بهعنوان مثال موتور جستوجوی «گوگل» را در نظر بگیرید که تصویر چشمانی جستوجوگر را در ذهن ایجاد میکند. چنین نام تجاری باعث میشود مخاطبان خیلی راحت بین علامت تجاری و آنچه شرکت به آنها ارائه میکند ارتباط برقرار کنند و همین باعث میشود آن را راحتتر به خاطر بسپارند.
از دیگر سوی، شعارها عنصری کلیدی در هویت و ارزش ویژه یک برند می باشند. امروزه تقریباً همه برندها از شعارهای تبلیغاتی استفاده می کنند. آنها از این طریق تصویر یک محصول را با هدف شناسایی و یادآوری آن محصول ارتقاء می دهند و سبب می شوند که آن محصول در ذهن مصرف کنندگان متفاوت بنظر برسد. درحالیکه توافقی کلی بر روی اهمیت این ابزار وجود دارد اما توافق اندکی بر روی اجزای تشکیل دهنده یک شعار تبلیغاتی موفق وجود دارد. همچنین گرچه که مدیران بازاریابی به میزان بسیار گسترده ای از شعارهای تبلیغاتی استفاده میکنند اما معمولاً آنها هنگام طراحی آنها ناتوان می مانند، در عوض این منجر به استفاده ناموثر از شعارهای تبلیغاتی و در نهایت ارتباط ضعیف بین برند و شعار تبلیغاتی می شود و این امر حتی در بین شعارهای تبلیغاتی معروف نیز اتفاق می افتد.
شرکتها از شعارهای تبلیغاتی برای معرفی خودشرکت، محصولات شرکت و یا خدماتی که ارائه می دهند از طریق تبلیغات و ابزارهای ترفیعی اقدام میکنند. برای اینکه یک شعار تبلیغاتی بتواند در معرفی یک شرکت یا موسسه موثر عمل کند باید به آسانی توسط مصرف کنندگان قابل فهم بوده و با برند خاصی که برای آن بکار میرود مرتبط باشد. شعارتبلیغاتی بهمراه نام برند و لوگو تشکیلدهنده سه جزء کلیدی هویت برند میباشند که این اجزا برقرار کننده ارتباط برند با دنیای اطرافش می باشند. این اجزاء هرکدام کارکردی متفاوت دارند. نام برند هویت اصلی را به یک محصول می دهد و بعنوان حامی تصویر برند عمل میکند و به آسانی قابل تغییر نیست. لوگوها، طرحهای به نمایش درآمده از نامهای تجاری و یا طرحهای بسیار انتزاعی است که بعنوان عاملی اساسی جهت رشد و جهانی سازی فرایند شناخت برند در میان زبانها و فرهنگهای مختلف عمل می کند. لوگوها بندرت دچار تغییرات اساسی می شوند اما گاهی اوقات جهت به روز ماندن، اصلاح میشوند. سرانجام اینکه شعارهای تبلیغاتی نقشی مهم در حمایت از هویت برند ایفا میکند. یک نام تجاری معمولاً بیش از یک یا دو کلمه نیست و نمیتواند بصورت یک معنای تحت الفظی گفته شود، این در مورد لوگو نیز صدق میکند.بدون شک این عناصر هویت برند میتوانند باعث بدست آمدن تصوری قوی با گذشت زمان و از طریق تداعی ذهنی برند شوند. به هرحال این اجزاء بصورت ایجاد یک تصویر برای محصول محدود شدهاند و توانایی دادن اطلاعات بیشتر درباره محصول را ندارند. بعنوان یک نتیجه، قسمت عمده این وظیفه به انجام دادن تبلیغات بلندمدت منتقل می شود. شعارهای تبلیغاتی می توانند این شکاف را از بین ببرند و میتوانند چیزهایی را در ارتباط با تصویر محصول بیان کنند، بدین وسیله ارتباط برقرار کردن با هرآنچه که برند در ارتباط با آن ساخته شده است را امکان پذیر می سازند. شعارهای تبلیغاتی منافعی قابل ملاحضه و منحصر بفرد را برای شناخت یک برند فراهم میآورد. این شناخت درعوض آگاهی و تصویر برند را از طریق شناخت و یادآوری و تداعی های ذهنی مورد علاقه در ارتباط با برند را فراهم میآورد. بنابراین شعارهای تبلیغاتی میتوانند بعنوان قلاب در جهت جذب مفهوم یک برند توسط مشتری و نیز تقویت کردن هرآنچه که برند را متمایز میسازد، عمل کنند.