امروزه تبلیغات به عنوان عنصر اصلی در آگاهی، ترغیب و یادآوری مشتریان نسبت به محصولات، برندها و شرکت ها شناخته می شوند. تبلیغات مناسب و صحیح و بکارگیری رسانه مناسب جهت انتقال محتوای تبلیغاتی به مخاطبین و مشتریان بازار هدف می تواند مرحله معرفی و یا رشد از چرخه عمر محصول را با سرعت بالایی طی نماید. در میان انواع تبلیغات ( رسانه ای، محیطی، چاپی و … ) کماکان تیزرهای تلویزیونی که زیر مجموعه تبلیغات رسانه ای می باشند بیشترین و بهترین تاثیر گذاری را روی مخاطبین البته بسته به نوع محصول ( مصرفی و صنعتی) می گذارند.
تیزر چیست؟
تیزر یک تکنیک برای ارائه آگهی اعم از تلویزیونی، رادیویی یا رسانه محیطی و چاپی می باشد و یا اصطلاحا به رفتاری گفته میشود که با کامل نشان ندادن چیزی یا کامل نگفتن حرفی، در فرد مقابل ایجاد حس کنجکاوی میکند. بهعنوان مثال، در تصویری که پخش می شود نمیدانید با چه برند یا چه شرکت یا چه چیزی روبه رو هستید. پیامی در حال انتقال است اما نمیدانید هدف چیست. آیا قرار است محصولی فروخته شود؟ آیا قرار است فیلمی معرفی شود؟ تبلیغکننده کیست؟ و سوالهای دیگر؛ در این قسمت شما وارد مرحلهای به نام Teasing شدهاید و حس کنجکاوی در شما شکل گرفته و پر از سوال هستید که این آگهی مربوط به چیست.
مراحل ساخت تیزر تبلیغاتی
از آنجایی که در تهیه و تولید تیزرها سرمایه و وقت زیادی هزینه می شود ،لذا باید با بهره گیری از تکنیکها و روشهای مختلف تیزرهایی طراحی و تولید کرد که از بالاترین سطح اثربخشی برخوردار باشند. ساخت تیزر شامل سه مرحله اصلی پیش از تولید، تولید و پس از تولید است. تهیه سناریو یا فیلم نامه، انتخاب بازیگران، فیلمبرداری، صداگذاری، تدوین و … از جمله اقداماتی است که در تولید یک تیزر انجام می شوند.
استراتژی، نوآوری و اجرا سه فاکتور اساسی در موفقیت یک تیزر به شمار می آیند. تیزرهای موفق از نظر اتخاذ استراتژی بی نقصاند. دارای مفهومی خلاق هستند و از اجرای مناسبی نیز برخوردارند.
انتخاب قالب آگهی همچون انتخاب لحن و سبک آگهی، بخشی از استراتژی خلاق است. قالب های مختلفی وجود دارند که در تیزرها مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از تیزرها یک قالب مشخص و برخی نیز چند قالب را مورد استفاده قرار می دهند. آنچه مهم است باید قالبی را انتخاب کرد که بتواند به درستی پیام آگهی را انتقال داده و با بیننده ارتباطی نزدیک برقرار کند. انتخاب یک قالب به این موضوع بستگی دارد که چگونه و با چه هدفی می خواهیم از آن استفاده کنیم. قالبهای تبلیغاتی زیادی وجود دارند که برخی از مهمترین آنها عبارتند از قالب داستانی، نمایشی، تائیدی، طنز و فکاهی و …
آنچه مهم است انتخاب قالب درست برای آگهی تبلیغاتی و نمایش خلاقانه پیام است. یک تبلیغ دهنده موفق، هدف و مخاطبان خود را به دقت انتخاب کرده، پیام مناسب را در قالب مناسب تزئین کرده و با استفاده از تکنولوژی های مناسب نسبت به تهیه تیزر اقدام می کند. پس از آنکه تیزر تبلیغاتی تولید شد مورد آزمایش و تست قرار می گیرد. در این مرحله میزان اثربخشی تیزر تولید شده بر نمونهای کوچک از مخاطبان مورد ارزیابی قرار می گیرد. بعد از رفع نواقص و تائید نهایی تیزر می بایست نسبت به انتخاب شبکه تلویزیونی و زمان پخش مناسب اقدام نمود. نهایتاً پس از خرید فضای نمایشی در شبکه تلویزیونی تیزر تولید شده به نمایش درخواهد آمد.
ویژگی های کلیدی تیزر تبلیغاتی
در بازارهای بهشدت رقابتی امروز بسیار اتفاق میافتد که تیزرها و آگهیهای تبلیغاتی جذاب و حرفهای خود تبدیل به مزیت رقابتی شرکت شده و عاملی برای جذب مشتری می شوند. تیزرهای ساخته شده باید به قدری جذاب و اثرگذار باشند که خود تبدیل به مزیت رقابتی شرکت شوند،دراین قسمت به بهترین ویژگی های کلیدی تیزر تبلیغاتی اشاره خواهیم نمود.
ایدههای مفهومی و خلاق: ساخت تیزر با هدف انتقال معنا و مفهوم انجام میشود بنابراین هر تیزر جذاب و اثرگذار بر اساس یک سناریو خلاقانه و حرفهای ساخته میشود.
زیبایی و جذابیتهای بصری و شنیداری: در ساخت تیزرها کلیهی جنبههای زیباییشناسی مورد انتظار در عمل محقق میشوند.
سرعت: سرمایه گذاری مناسب و شروع و تولید همزمان چندین تیزر به مشتریان کمک میکند تا در کوتاهترین زمان تیزرهای خود را آماده اکران داشته کنند.
مخاطب محور: این تیزرها باتوجه به مدل ادراک ذهنی مخاطب ساخته شده و تلاش میشود تا از تمام عناصر و عوامل در دسترس برای گذر از فیلترهای ادراکی مخاطب استفاده شود.
تیزر صنعتی چیست؟
تیزرهای صنعتی به منظور نمایش تأسیسات صنعتی و سیر تولید کالا از لحظه ورود مواد اولیه تا زمانی که کالا به بازار عرضه میشود و همچنین نحوهی نظارت و کنترل کمی و کیفی خط تولید ساخته می شود. هدف از ساخت چنین تیزری نشان دادن کیفیت تولید کالا و برجسته سازی نکات مثبت و چگونگی فرآیند تولید و نمایش آن برای افرادی است که امکان حضور و بازدید، از کارخانه برایشان فراهم نیست. تمام آنچه که در مورد کسب و کارصنعتی خود (شرکت، کارخانه، مغازه، محصول، خدمت و… ) نیاز به معرفی و تبلیغ می دانید، می توانید در قالب یک تیزرصنعتی تهیه نمایید.
روند تولید و ساخت تیزر صنعتی
پروسه تولید تیزر، یک پروسه چند مرحله ای می باشد که اهمیت به کیفیت تمامی مراحل، منجر به تولید یک تیزر موفق خواهد شد. مراحل ساخت یک تیزر را به صورت کلی می توان به شکل مراحل زیر تعریف کرد:
۱ – ایده (های) اولیه
۲ – سناریو نویسی تیزر بر اساس پیام صنعت و ایده ها (استفاده فیلم نامه نویس ، كارگردان ، فیلمبردار و عوامل تولید حرفهای در این بخش موثر است)
۳ – طراحی استوری بورد
۴ – انتخاب فضای اجرا، بازیگر یا گوینده در صورت لزوم
۵ – ارایه استوری بورد بعد از پایان مرحله پیش تولید
۶ – شروع مرحله تولید
۷ – اعمال جلوه های ویژه کامپیوتری و صداگذاری
۸ – بررسی بازخورد تیزر تولید شده پیش از پخش از جانب صاحب صنعت
۹ – اعمال اصلاحات پس از بررسی نتایج بازخوردها
۱۰ – تحویل تیزر نهایی اصلاح شده
بهبود کیفیت تولید تیزر صنعتی
با توجه به پیشرفت تکنولوژی های کامپیوتری در تصویر برداری، جهت بهبود کیفیت یک تیزر می توان تکنیک هایی را به کار برد. این تکنیکها، تحت عنوان توضیحات فنی ساخت تیزرها باید لحاظ شوند. از جمله این تکنیکها می توان موارد زیر را بیان برد:
استفاده از عوامل تولید حرفهای
اجرای تکنیک های LIVE
اجرای جدید ترین تکنیک های جلوه های ویژه سینمایی روز جهان در صورت لزوم
استفاده از تکنیک های فیلمبرداری هوایی در صورت لزوم
طراحی و اجرای انیمیشن و تلفیق با تیزر
استفاده از موشن گرافیک و ویدئو گرافیک
استفاده از تجهیزات حرکتی و نورپردازی حرفه ای
استفاده از گویندگان حرفهای با صداهای آشنا
تحویل خروجی با فرمت های HQ DVD و Full HD
ساخت موزیک برای کلیه بخش های تیزر
استفاده از برترین استودیوهای صدابرداری
موارد استفاده فیلم ها و تیزرهای تبلیغاتی
- پخش فیلم ها در نمایشگاه ها
- کنفرانس ها و سمینارها
- پخش در سالن های انتظار و استراحت سازمان
- پخش در رسانه های تصویری عمومی و تخصصی به منظور تبلیغات
- استفاده از فیلم ها به عنوان کاتالوگ های الکترونیکی معرفی محصولات و خدمات سازمان
- تولید فیلم به منظور ارائه گزارش عملکرد سازمان
- پخش فیلم در مانیتورهای تبلیغاتی سطح شهرها
- استفاده در هتل ها و تالارها
- استفاده در فیلم های آموزشی